ragnar napisał:
W Norwegii nie byłem :/ A u nas problem jest taki że jakbyśmy mieli szukać na pracy na dłużej to szybciej byśmy znaleźli niż na wakacje. Ja posiadam kwalifikacje na operatora i programistę CNC, no i już jestem inżynierem konstruktorem ( mechanika i budowa maszyn ), a za rok skończę magisterkę ( chociaż nie wiem czy magister mi dużo daje
). Dodatkowo będę miał niedługo papiery na wózek widłowy. Gorzej chyba będzie z moją dziewczyną, bo boi się czy da znaleźć prace jako biotechnolog lub w zawodzie pokrewnym. Zastanawia się czy kursu sobie jakiegoś nie zrobić dodatkowo. Może wiecie na co warto na jaki pójść żeby znaleźć łatwiej prace w Norwegii ??? Punkt zaczepienia też mamy, bo mamy w Norwegii znajomego. Nawet on powiedział że jest praca tylko dla specjalistów oraz na dłuższy okres czasu. Na norweski kurs języka mamy zamiar też chodzić, żeby na jana nie pojechać 
PS. Wiem o tym Karol że po studiach będzie łatwiej i szybciej
Nie ma już miejsca w Norwegii
Pytaj w innych krajach....
W Norwegii nie byłem :/ A u nas problem jest taki że jakbyśmy mieli szukać na pracy na dłużej to szybciej byśmy znaleźli niż na wakacje. Ja posiadam kwalifikacje na operatora i programistę CNC, no i już jestem inżynierem konstruktorem ( mechanika i budowa maszyn ), a za rok skończę magisterkę ( chociaż nie wiem czy magister mi dużo daje

PS. Wiem o tym Karol że po studiach będzie łatwiej i szybciej

Nie ma już miejsca w Norwegii

Pytaj w innych krajach....